LAVi vapustas seitsmeaastase tüdruku vägistamine restorani tualetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu Johannesburgis Lõuna-Aafrika Vabariigis tegutseva kliiniku aknal, kus aidatakse seksuaalse vägivalla ohvriks langenud lapsi.
Karu Johannesburgis Lõuna-Aafrika Vabariigis tegutseva kliiniku aknal, kus aidatakse seksuaalse vägivalla ohvriks langenud lapsi. Foto: Denis Farrell / AP / Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigis (LAV) on vallandanud ulatusliku pahameelelaine juhtum, kus mees väidetavalt vägistas Pretorias restorani tualettruumis seitsmeaastase tüdruku.

Politsei sõnul järgnes 20-aastane mees lapsele naiste tualettruumi, haaras seejärel ta endaga kaasa ning vägistas tüdruku meeste tualetis, vahendas BBC.

Kahtlusalune peeti kinni sündmuskohal ning talle on esitatud süüdistus vägistamises ja narkootikumide omamises. Mees viibib vahi all.

Tegu pole aga ainsa võika juhtumiga viimastel päevadel.

Politsei teatas ka juhtumist, kus end arstina esitlenud mees vägistas Ida-Kapi provintsi haiglas 17-aastase tüdruku, kes oli vaid mõni tund varem lapse sünnitanud.

«Teisipäeval saabus arstina esinenud mees. Ta küsis tüdrukult, kuidas ta ennast pärast sünnitust tunneb,» rääkis politsei kõneisik Dineo Koena. «Ta kurtis tõsise veritsuse üle ja mees lubas ta üle vaadata. Seejärel käskis ta tüdrukul lahti riietuda ja vägistas ta.»

LAV on seksuaalkuritegude arvu poolest üks maailma ohtlikumaid riike. Tänavu 31. märtsile eelnenud aasta jooksul registreeris politsei 40 035 vägistamist ehk keskmiselt 110 juhtumit päevas, teatas faktikontrolliühendus Africa Check.

Sellele eelnenud aastaga võrreldes on tegu mõningase vägistamiste arvu kasvuga – siis registreeriti 39 828 vägistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles