Meediasse lekkis foto ebaseaduslikult relvaga poseerivast Macroni endisest abist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse presidendi Emmanuel Macron endine turvaülem Alexandre Benalla andmas selgitusi riigi parlamendi ülemkojas.
Prantsuse presidendi Emmanuel Macron endine turvaülem Alexandre Benalla andmas selgitusi riigi parlamendi ülemkojas. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / Scanpix

Prantsuse presidenti Emmanuel Macroni ähvardab järjekordne skandaal, sest ajakirjandusse jõudis foto, millel tema endine abi Alexandre Benalla poseerib restoranis tehtud pildil relvaga, mille kandmiseks avalikus kohas tal õigust polnud.

Benalla kaotas oma ameti presidendi meeskonnas ja määris Macroni mainet juba suvel, kui ilmnes video, kus ta peksis meelevaldajaid 1. mai protesti ajal.

Nüüd avalikustas uuriva ajakirjanduse portaal Mediapart aga pildi, kus mees sihib poseeritud fotol püstoliga Glock restorani ettekandjat.

Foto on tehtud 2017. aasta aprillis pärast Macron kihutuskoosolekut Poitiers’is, kui praegune riigipea oli parasjagu valmistumas presidendivalimiste teiseks vooruks.

Restorani Les Archives, kus vahejuhtum aset leidis, toona juhtinud Guillaume Duru ütles, et ei viibinud foto tegemise juures, kuid teadis pildist ning soovitas sihikul olnud naisel sellest vaikida.

«Ettekandja helistas mulle õhtul ja rääkis, mis juhtus,» ütles Duru ajalehele La Nouvelle Republique. «Ta rääkis selfist. Arvasin, et see oli asjaosalisele, Benallale ohtlik ja et ta võib selle pärast oma töö kaotada. Pidasin seda pisut haledaks, et Macroni ihukaitsjad teevad pilte ettekandjatega. Ma soovitasin tal (ettekandjal – toim) sellest vaikida.»

Tollal oli Macroni turvaülemana töötanud Benallal õigus relva kanda vaid partei La République en Marche'i peakorteris Pariisis.

Benalla oli küll taotlenud luba kanda relva kampaania ajal, kuid sellest keelduti: loa relvaga ringi liikumiseks sai ta alles 2017. aasta oktoobris, viis kuud pärast valimisi.

Politsei on asunud juhtumit uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles