Paavst: Eesti ja Leedu ei saa immigrante hulgakaupa vastu võtta (10)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: Max Rossi/AFP/Scanpix

Tihti migrantide kaitseks Euroopa riikide südametunnistusele koputav paavst Franciscus tõdes Balti visiidi kokku võtnud pressikonverentsil, et tema võõrustajad ei jõuaks suurt hulka immigrante vastu võtta.

«Eestlased ja leedulased on avatud inimesed, kes soovivad migrante integreerida, aga mitte massiliselt, sest seda nad ei suuda,» lausus ta. «Nad tahavad neid integreerida ettevaatlikult.»

Ilmselt president Kersti Kaljulaidile ja Dalia Grybauskaitėle viidates lisas kirikupea: «Rääkisin sel teemal kolmest [Balti] riigipeast kahega ning nemad esitasid selle argumendi, mitte mina. Ja te näete, et nende presidentide tervituskõnes esinevad sageli sõnad «tervitama» ja «avatud».»

Paavsti hinnangul näitas presidentide jutt, et baltlased tahavad migrante integreerida nii, et see ei ähvardaks nende endi identiteeti. Franciscuse sõnul meeldis talle nende ettevaatlik ja hästi läbi mõeldud avatus.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles