Islamiriik ähvardas Iraani uute rünnakutega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorirünnakus hukkunute leinajad Ahvazis.
Terrorirünnakus hukkunute leinajad Ahvazis. Foto: Ebrahim Noroozi / AP

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) ähvardas kolmapäeval Iraani uute rünnakutega pärast laupäevast rünnakut sõjaväeparaadile.

Iraani edelaosas Ahvazi linnas sai laupäeval relvastatud isikute rünnakus sõjaväeparaadile surma 29 ja haavata umbes 70 inimest.

Iraan on "hapram kui ämblikuvõrk ja Jumala abiga on see, mis tuleb, palju halvem ja kibedam", teatas IS avalduses sõnumirakenduses Telegram.

Laupäevase rünnaku eest on vastutuse võtnud ka separatistlik rühmitus Araabia Võitlusliikumine Ahvazi Vabastamise Eest.

Iraan hoiatas pühapäeval Araabia Ühendemiraate sealse valitsuse "poliitilisele nõunikule" omistatud "solvavate märkuste" eest rünnaku kohta Iraani sõjaväeparaadile.

Iraani välisministeerium kutsus välja AÜE ajutise asjuri Teheranis seoses nõuniku "varjamatu toetusega" laupäevasele rünnakule Ahvazi linnas, milles hukkus 29 inimest, teatas ametkonna pressiesindaja Bahram Ghasemi.

"Väljakutsumise põhjus on AÜE poliitilise nõuniku solvavad märkused," ütles Ghasemi avalduses. "Ajutist asjurit hoiatati, et varjamatu toetus emiraatide võimudega seotud terroriaktidele toob AÜE valitsusele kaasa tagajärjed," sõnas ta.

Ghasemi ei avaldanud AÜE nõuniku nime ega märkuste sisu.

Iraan kutsus pühapäeval ühtlasi arupärimisele diplomaadid Suurbritanniast, Taanist ja Hollandist, keda Iraan kahtlustab "terrorirühmituse liikmete võõrustamises".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles