Venezuela presidendi sõnul on ta valmis Trumpiga kohtuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro ÜRO Peaassambleel.
Venezuela president Nicolas Maduro ÜRO Peaassambleel. Foto: EDUARDO MUNOZ / REUTERS

Venezuela president Nicolás Maduro ütles kolmapäeval ÜRO Peaassambleel, et on erimeelsustest hoolimata valmis kohtuma USA presidendi Donald Trumpiga.

"Hoolimata kõikidest erimeelsustest... Ma olen valmis ulatama käe Ühendriikide presidendile Donald Trumpile, et arutada asju kahepoolselt," ütles Maduro.

Venezuela president toonitas ühtlasi samas, et ta on tööinimene ja rahvamees ning mitte mingi suurärimees.

Venezuela valitsus süüdistas kolmapäeval USA presidenti Donald Trumpi "sõjalise ülestõusu" toetamises Lõuna-Ameerika riigi sotsialistist presidendi Maduro vastu.

"Venezuela väljendab oma tugevaimat vastuseisu USA presidendi sõjale õhutavatele ja (riigi siseasjadesse) sekkuvatele avaldustele... mille eesmärk oli edendada riigis sõjalist ülestõusu," teatas Venezuela välisministeerium avalduses.

Trump süüdistas varem kolmapäeval ÜRO Peaassamblee kõrvalt Venezuela valitsust suurte naftavarudega riigis "humanitaartragöödia" põhjustamises, lisades, et kui Venezuela sõjavägi otsustaks valitsuse kukutada, juhtuks see "väga kiiresti".

"See, mis Venezuelas toimub, on häbiväärne," sõnas Trump ajakirjanikele. "Ma tahan  Venezuela joonde ajada, et rahvas tunneks end turvaliselt. Me kanname Venezuela eest hoolt."

USA presidendi sõnul on kõik valikuvariandid - tugevad ja vähem tugevad - laual.

"Te teate, mida ma tugeva all silmas pean," lisas Trump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles