Slovakkia politsei vahistas korruptsiooni uurinud ajakirjaniku mõrvas kahtlustatavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvatud ajakirjaniku ja tema kihlatu mälestamine.
Mõrvatud ajakirjaniku ja tema kihlatu mälestamine. Foto: RADOVAN STOKLASA / REUTERS/Scanpix

Slovakkia politsei vahistas uuriva ajakirjaniku Ján Kuciaki ja tema kihlatu tapmises kahtlustatavad isikud, teatas Kuciaki perekonna advokaat.

Ajakirjanik, kes uuris Slovakkia poliitikute sidemeid Itaalia maffiaga, leiti koos kihlatu Martina Kušnírovága tapetuna 21. veebruaril oma kodust. Topeltmõrv vallandas Slovakkias valitsusvastased meeleavaldused, mis viisid ametist mitu ministrit ja peaminister Robert Fico.

«Täna varahommikul arreteeriti Ján Kuciaki ja Martina Kušnírová tapmises kahtlustatavad,» kirjutas advokaat ja endine siseminister Daniel Lipšic Facebookis.

Fico lähedane liitlane ja ametijärglane peaministriametis Peter Pellegrini kirjutas Facebookis: «Mul oli hea meel kuulda uudist, et politsei pidas kinni kahe süütu noore inimese mõrvas kahtlustatavad».

Politsei eliitüksus NAKA teatas, et pidas kinni vägivaldse kuriteoga seotud isikud, kuid keeldus üksikasju avaldamast. Telejaama Markiza teatel vahistati riigi lõunaosas Kolárovo linnas kaheksa kahtlustatavat, kellest üks töötas väidetavalt kunagi politseiuurijana.

Slovakkia politseid süüdistatakse samas juhtumiga seotud tõendite hävitamises, läbipaistvuse puudumises ja ebapädeva juurdluse läbiviimises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles