Venemaa pehme võimu kampaaniate keskmes on nüüd ka kodu ja pere (4)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samasooliste kooseluseaduse kehtestamise eel paar aastat tagasi toimus Roomas ligi miljoni inimese osalusel suur meeleavaldus nn traditsioonilise perekonna kaitseks. Pildil olevad protestijad kannavad plakateid, mil samasooliste paaride kujutise juures kiri:«Vale ja vale, isegi kui sellest saab seadus.» Venemaa esitleb end läänes kui konservatiivsete pereväärtuste kaitsjat ning peab oma missiooniks ka selle maailmavaate levitamist.
Samasooliste kooseluseaduse kehtestamise eel paar aastat tagasi toimus Roomas ligi miljoni inimese osalusel suur meeleavaldus nn traditsioonilise perekonna kaitseks. Pildil olevad protestijad kannavad plakateid, mil samasooliste paaride kujutise juures kiri:«Vale ja vale, isegi kui sellest saab seadus.» Venemaa esitleb end läänes kui konservatiivsete pereväärtuste kaitsjat ning peab oma missiooniks ka selle maailmavaate levitamist. Foto: Giuseppe Ciccia/Pacific Press/Sipa/Scanpix

Kreml on saavutanud ühe oma strateegilistest eesmärkidest: tundub, et peaaegu kõikjal maailmas – eriti lääneriikides ja end nendega sidunud maades –, kus midagi või kedagi valitakse, räägitakse sellest, kuidas Vene netitrollid püüavad segadust külvata ja vastasseisu õhutada.

Või siis pigem ilmselt püüavad seda teha, sest tihti päris täpselt ju ei tea, kes mida on teinud. Kuid et hirmul ongi suured silmad, siis on Venemaa juba oma näilise kohaloleku ja sekkumisega suutnud võidu kirja saada.

Novembris toimuvate USA vahevalimiste kampaania kohal on Venemaa järjekordse sekkumise oht lasunud juba kuid.

Ühendkuningriigis kardetakse Venemaa mõju kõigis Brexiti aruteludes, mis enne tuleva aasta 29. märtsile seatud Euroopa Liidust lahkumise päeva kindlasti vaid hoogustuvad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles