Soomes vahistati Joensuu kiriku süütamises kahtlustatav (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiihtelysvaara kiriku põleng.
Kiihtelysvaara kiriku põleng. Foto: twitter.com

Politsei vahistas 29-aastase kohaliku mehe kahtlustatuna Ida-Soome vanima kiriku süütamises.

Põhja-Karjala piirkonnakohtu otsusega vahistati mees, keda kahtlustatakse eelmisel nädalavahetusel Soome idaosa vanima kiriku süütamises. Ringkonnakohtu hoone ja endine Kiihtelysvaara luteri kirik asuvad mõlemad Joensuu linnas.

Kohalik 29-aastane mees on üks neljast kahtlusalusest, kes esmaspäeval kinni peeti. Ülejäänud kolm on juurdluse käigus vabastatud. Juurdlust juhtiva Ida-Soome politsei konstaabli Simo Hämäläineni sõnul on kolm meest siiski kahtlusaluste nimekirjas.

Politsei palub eelmise laupäeva öösest või pühapäeva hommikust võimalike pealtnägijate tunnistusi või turvakaamerate salvestisi. Tulekahju avastati pühapäeva varahommikul.

Mõned väärtuslikud esemed suudeti tulest päästa, kuid tuletõrjujate kohale jõudes oli ajalooline puukirik juba lausleekides ja ehitist ei suudetud päästa. Kiihtelysvaara kiriku ehitus valmis 1770. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles