Vene poliitika eripära: Moskva munitsipaalkogu liiget ähvardati verise seapeaga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Zagordani ukse taha jäetud seapea.
Nadežda Zagordani ukse taha jäetud seapea. Foto: Facebook

Teisipäeval leidis Moskva Izmailovo munitsipaalkogu liige Nadežda Zagordan oma korteri ukse tagant verise seapea. Eelmisel hommikul oli samasugune üllatus oodanud tema ema ukse taga.

«Nad ei jätnud mitte ühte, vaid kaks seapead,» sõnas iseseisva kandidaadina munitsipaalkogusse valitud Zagordan. «Ja mitte ainult minu korteri, vaid ka minu vanemate korteri juurde. See toimus pea üheaegselt. Loomulikult näen ma selles füüsilise vägivalla ähvardust.»

Zagordan on üks 1502-st iseseisvast kandidaadist, kes võitsid 2017. aasta valimistel koha Moskva haldusnõukogudesse. Ülejäänud 77 protsenti kohtadest jagunesid valitsuspartei Ühtse Venemaa vahel.

Toonased tulemused andsid lootust poliitilise kliima mitmekesistumiseks esimest korda pärast Vladimir Putini võimuletulekut. Paistab, et rõõmustamine oli siiski enneaegne.

«Ma olen saanud ka teisi ähvardusi,» märkis Zagordan. «Juunis käisid vandaalid mu auto kallal ja viskasid sellele hapet. Ma pidin selle varuosadeks müüma. Ja tegu ei olnud esimese sellise juhtumiga. Ka teisi saadikuid on ähvardatud.»

Selle aasta juunis rünnati ka Izamilovo munitsipaalkogus töötavat Anastasia Muralovat, kes valati tänaval mootoriõliga üle. Rünnak järgnes Muralova kampaaniale, millega peatati ilma lepinguta tänavatöid teostanud firma tegevus.

11. septembril lõhuti tellisega Petšatniki munitsipaalkogu liikme Vitali Tretjuhhini auto, kuhu jäeti samuti hoiatuseks seapea. Tretjuhhini toetajate sõnul võis rünnak olla seotud saadiku tegevusega illegaalse prügiladustamise vastase võitlusega Moskva oblastis.

Ka Zagordan on veendunud, et tema vastu suunatud ähvardused on poliitiliselt motiveeritud.

«Ma olen seotud paljude juhtumitega,» märkis Zagordan. «Ja igas juhtumis on osalisi, kes ei ole huvitatud teatud asjade avalikustamisest või politsei tähelepanu tõmbamisest. Absoluutselt iga juhtum võib selliste asjadeni viia. Aga ma ei suuda konkreetselt ühegi pele näidata.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles