Moskva kohus vabastas oma vägivaldse isa tapnud kolm õde vahi alt (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Hatšaturjan saabus täna politseinike konvoi saatel Moskva kohtusse.
Angelina Hatšaturjan saabus täna politseinike konvoi saatel Moskva kohtusse. Foto: Maksim Grigorjev/TASS/Scanpix

Moskva kohus vabastas neljapäeval eeluurimisvanglast õed Hatšaturjanid, kellele pannakse süüks oma vägivaldse isa tapmist.

Basmannõi kohtu otsuse kohaselt ei tohi Maria, Kristina ja Angelina Hatšaturjan jätkuva menetluse ajal kella 21-7.00 oma kodust lahkuda, kasutada mistahes sidevahendeid, välja arvatud telefoni kiirabi ja õiguskaitseorganite ning päästjate kutsumiseks.

Samuti ei luba kohus neidudel, peale oma advokaatide ja uurijate, kõrvaliste isikute ega üksteisega suhelda. Keelatud on ka kriminaalmenetluse kommenteerimine meediale.

Kolmapäeval esitasid uurijad kohtule taotluse vabastada õed Hatšatrujanid kindlate piirangute alusel vahi alt.

Tänavu juulis leiti Moskvas ühest korterist 57-aastase Mihhail Hatšaturjani arvukate torkehaavadega surnukeha. Tapmisega seoses peeti kinni tapetu kolm tütart: 17-aastane Maria Hatšaturjan, 18-aastane Angelina Hatšaturjan ja 19-aastane Kristina Hatšaturjan.

Neiud tunnistasid tapmise üles ja rääkisid, et isa oli neid aastate vältel mõnitanud. Tütarde sõnul ei lasknud isa neid kodust välja ning hoidis enda juures relvaarsenalil, millega oma lapsi ähvardas.

Neidude kaitsjate sõnul oli isa tapmine vastus tütarde süstemaatilisele moraalsele ja füüsilisele, sealhulgas seksuaalsele vägivallale.

Ekspertiis leidis, et noorim õde Maria oli kuriteo toimepanemise hetkel süüdimatu ning see asjaolu võib ta karistusest päästa. Kaks vanemat õde tunnistati süüdivaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles