Holland teatas suure terrorirünnaku nurjamisest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi politseinikud.
Hollandi politseinikud. Foto: Alex Furtula / AP/ Scanpix

Hollandi politsei pidas neljapäeval kinni seitse meest, keda kahtlustatakse suure terrorirünnaku kavandamises, teatas prokuratuur.

«Politsei pidas neljapäeval kinni seitse meest..., keda kahtlustati olevat Hollandis suure terrorirünnaku ettevalmistamise väga kaugeleedenenud etapis,» ütles prokuratuur.

Relvastatud politsei pidas nad kinni Arnhemi ja Weerti linnas. Kinnipidamise hetkel leiti kahtlusalustelt käsitulirelvi.

«Nad otsisid automaate AK-47, granaate, lõhkeainevöösid ning toormaterjale, millest teha teisi pomme,» lisasid uurijad.

Mehed tahtsid kasutada ürituserünnakus lõhkeainevöösid ja automaate ning õhkida teises kohas autopommi.

Uurijad ja prokurörid on «veendunud, et ära hoiti terrorirünnak», kuid politsei pole veel tuvastanud rünnaku kavandatavat sihtmärki, teatas prokuratuur.

Prokuratuuri sõnul algas mitu kuud kestnud uurimine siis, kui võimud said teada, et grupi juht, 34-aastane Iraagi juurtega mees, tahab rünnata mõnda suurt üritust ja tappa palju inimesi.

Tema mõisteti 2017. aastal süüdi katses minna aladele, mida kontrollis islamiäärmuslik rühmitus Islamiriik. Veel kaks grupi liiget olid süüdi mõistetud katses reisida Iraaki või Süüriasse.

Kinnipeetud on pärit Arnhemist ja Rotterdamist ning nende kahe linna lähistest küladest. Nende vanus jääb 21 ja 34 aasta vahele.

Oodatakse, et nad astuvad kohtu ette reedel Rotterdamis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles