Video: Jaapanis maabus võimas taifuun

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okinawa saarel maabus taifuun Trami.
Okinawa saarel maabus taifuun Trami. Foto: Takuto Kaneko / AP / Scanpix

Jaapani lõunapoolsel Okinawa saarel maabus eile võimas taifuun, mis liigub nädalavahetusel üle riigi, tormis on saanud vigastada vähemalt 30 inimest.

Okinawal on taifuuni Trami eest evakueeritud umbes 700 inimest. Torm on jätnud elektrita üle 200 000 majapidamise, ära on jäänud vähemalt 386 lendu.

Televisioonis ja sotsiaalmeedias edastati kaadreid murdunud puudest regionaalkeskuse Naha peatänaval ja võimsatest lainetest rannapiirkonnas.

Okinawal möllanud Trami paiskas ümber autosid ja tõi kaasa üleujutusi. Jaapani võimud on andnud evakuatsioonisoovituse ligi 350 000 inimesele, umbes 300 000 majapidamist on jäänud elektrita.

Uudisteagentuuri Jiji Press info kohaselt jäävad pühapäeva hommikuni suletuks kaks Kansai lennujaama maandumisrada.

Prognoosi kohaselt ei taba taifuun Tokyot otse, kuid pealinnas ennustatakse pühapäeva õhtuks siiski tormituult ja paduvihma.

Jaapani lääneosa toibub alles viimase veerandsajandi võimsaimast taifuunist, mis nõudis septembri algul piirkonnas 11 ohvrit. Jaapani põhjaosas Hokkaidol hukkus septembris võimsas maavärinas üle 40 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles