Asedirektor avaldas kohatu kommentaari: tüdrukud rikuvad kõik ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asedirektor Jared Hensley vallandati kohatu kommentaari tõttu.
Asedirektor Jared Hensley vallandati kohatu kommentaari tõttu. Foto: twitter.com

USA Tennessee osariigi kooli asedirektor Jared Hensley ütles õpilastele sobilikust riietusest rääkides, et tüdrukud rikuvad kõik ära. 

Soddy-Daisy keskkooli asedirektor ütles õpilastele mõeldud videos, et lühikesed spordipüksid ei sobi kooliskäimiseks ja tõdes, et see teade võib poiste jaoks pettumust valmistada.

«Kui te tõesti tahate kedagi süüdistada, siis süüdistage tüdrukuid,» ütles Hensley. «Tüdrukud põhimõtteliselt rikuvad kõik ära. Nad rikuvad ära rõivastusstiili, nad rikuvad ära... Küsige seda Aadama käest. Vaadake Eevat. Selles asjas saab minna tõesti tagasi ajaloo algusesse.»

Ta lisas, et poisid peaksid arvestama, et selline asi kestab edasi kogu nende elu ja sellega tuleb harjuda. 

Piirkonna koolide järelvaataja ütles, et Hensley eemaldati asedirektori kohalt kohe pärast video avaldamist, sest tema kommentaarid ei ühti koolitöötajatele seatud ootustega.

«Meie meelest on selles videos noorte naiste kohta tehtud kommentaarid andestamatud,» ütles järelvaataja. 

Ühe lapsevanema sõnul on kommentaarid jultunult seksistlikud ja naistevastast viha õhutavad. 

Samas sõnas üks õpilane, et tal on kahju kaotada üks toetavamaid ja kenamaid mehi koolis ainuüksi ühe väära sõnavõtu tõttu. «Mulle ei meeldi näha, et selline suurepärane mees kaotab midagi, millest ta nii väga hoolib ühe kommentaari pärast, mida ta tõsiselt ei mõelnud,» ütles Paige Dunny. 

Üks õpilane postitas Twitterisse pildi vihmasajus seisvast Hensleyst, kes hoolimata halvast ilmast tahtis veenduda, et kõik õpilased jõuavad ilusti koju. Pilt peaks tõestama, et Hensley hoolib kooliõpilastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles