USAs saadeti vangi andmelekkes süüdistatud endine NSA töötaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NSA peakorter Marylandi osariigis.
NSA peakorter Marylandi osariigis. Foto: Sait Serkan Gurbuz / REUTERS / Scanpix

USAs määrati 66 kuu pikkune vangistus riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) endisele häkkerile Nghia Hoang Phole, kes on tunnistanud end süüdi seoses andmelekkega.

Detsembris esitati NSA häkkimisüksuse veteranile, 68-aastasele Phole süüdistus agentuuri saladokumentide kõrvaldamises ja säilitamises. Vietnamis sündinud Pho, kes oli aastatel 2010-2015 koju viinud ka ülisalajasi NSA materjale ja programme, tunnistas end ühes süüdistuspunktis süüdi.

Pho paigaldas informatsiooni oma koduarvutisse, mida kaitses levinud viirusetõrjeprogramm Kaspersky. USA võimude arvates pääses Vene luure tänu Kasperskyle ligi arvutis olnud failidele.

Luureekspertide sõnul on NSA ja USA Luure Keskagentuuri (CIA) andmelekked kahjustanud Ühendriikide luureasutuste võimet tungida teiste riikide valitsuste arvutisüsteemidesse ja teistesse spionaažisihtmärkidesse.

Kaspersky väidab, et Vene luure pole neilt salastatud andmeid saanud.

USA valitsus on nüüd keelustanud Kaspersky kasutamise valitsuse arvutites, hoiatades, et küberturbefirmal on sidemed Vene luurega. Kaspersky sõnul puuduvad neil sidemed Vene valitsuse ja selle spioonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles