Pildid: Taani politsei jahib suuroperatsioonis kolme Volvoga põgenenud ohtlikku kurjategijat (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurejooneline politseioperatsioon Taanis sulges kõik ühendusteed Sjællandi saarega, kus asub ka pealinn Kopenhaagen.

Taani politsei otsib käimasoleva uurimisega seoses musta Rootsis registreeritud Volvo V90 autot, numbrimärgiga ZBP 546. Avalduses lisati, et autos viibib tõenäoliselt kolm ohtlikku kurjategijat. Rohkem detaile ei avaldatud. 

Rootsi ajaleht Aftonbladet kirjutab, et politseioperatsiooni põhjuseks on väidetav inimrööv ja politsei sai korralduse peatada kurjategijad «iga hinnaga».

Suletud on kõik sillad, sealhulgas Suur-Beldi sild ja Rootsi viiv Sundi sild, ning ajutiselt ka mereteed, mis nüüdseks taas avatud. Häiritud on rongide ja parvlaevade liiklus.

Taani päevalehe Berlingske Tidende fotograafi teatel peatasid automaatrelvadega politseinikud auto Kopenhaagenist läänes, Roskilde lähedal, asuval maanteel. Operatsiooni kaasati meedia teatel ka Taani sõjavägi.

«Olin Taani politseis 41 aastat ja pole kunagi taolist operatsiooni näinud,» ütles endine Taani luureülem Hans Jorgen Bonnichsen Taani tabloidile BT.

Taani uudistekanali TV2 teatel ei oota ametivõimud, et operatsioon kaua kestab. Kopenhaageni politsei teatas juba, et sealne raudteejaam on taas avatud ja osaliselt on taastatud ka rongliiklus suletud sildadel. Lennujaamad jäid avatuks. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles