Eesti lõpetab tulevast aastast rühmasuuruse üksuse saatmise Liibanoni (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanonis teenivad Eesti kaitseväelased tähistasid vabariigi aastapäeva
Liibanonis teenivad Eesti kaitseväelased tähistasid vabariigi aastapäeva Foto: mil.ee

Eesti jätkab tuleval aastal osalemist ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL Liibanonis kuni kolme kaitseväelasega, lõpetades seega jalaväerühma saatmise missioonile.

Kaitseministeerium on saatnud kooskõlastusele riigikogu otsuse eelnõu, millega taotleb parlamendilt mandaati saata alates 2019. aastast ÜRO rahuvalvemissioonile UNIFIL kuni kolme kaitseväelast, selgub eelnõude infosüsteemis avaldatud dokumendist.

«Sellega lõpetab Eesti jalaväerühma lähetamise Liibanoni,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Andres Sang BNSile.

Eesti kaitseväe rühm osaleb praegu missioonil UNIFIL Soome-Iiri pataljonis Soome kompanii koosseisus.

«Soome on ümber kujundamas oma osalust UNIFILis, muuhulgas ei jätku ka ühispataljon Iirimaaga. Kuna Eestil ei ole võimalik kompanii suuruse üksusega UNIFILis osaleda ning ka muid sobilikke alternatiive panustamiseks koos teiste partnerriikidega ei leitud, on kaitseministeeriumil ettepanek lõpetada osalemine UNIFILis jalaväeüksusega,» sõnas Sang.

«Eesti ei saa kollektiivsesse julgeolekusse panustava riigina eirata Lähis-Idas toimuva julgeolekupoliitilist tähtsust ja sealsete sündmuste otsest mõju julgeoleku ja stabiilsuse tugevdamisele nii Lähis-Idas kui ka mujal maailmas. Seetõttu plaanime jätkata UNIFILi panustamist kuni kolme kaitseväelasega,» ütles Sang.

Praegu teenib Liibanonis Eesti jalaväerühm Estpla-25. Rühm on osa Iiri-Soome pataljonist, mis on ainus mitmerahvuseline pataljon ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL Liibanonis. Koos staabiohvitseridega teenib Liibanonis praegu ligi 40 Eesti kaitseväelast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles