Meeleavaldused segavad USA ülemkohtu kandidaadi hääletust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ülemkohtu kandidaat Brett Kavanaugh ja teda seksuaalses rünnakus süüdistav Christine Blasey Ford.
USA ülemkohtu kandidaat Brett Kavanaugh ja teda seksuaalses rünnakus süüdistav Christine Blasey Ford. Foto: JIM BOURG / REUTERS / Scanpix

USA senati õiguskomitee peaks hääletama president Donald Trumpi ülemkohtuniku kandidaadi Brett Kavanaugh üle Eesti aja järgi täna kella 19.30 paiku, kuid demokraatide protest võib protsessi edasi lükata.

Eile andsid komitee ees tunnistusi Kavanaugh ise ja teda seksuaalrünnakus süüdistav psühholoogiaprofessor Christine Blasey Ford.

Komitee vabariiklased toetasid täna süüdistusi uurimata Kavanaugh kandidatuuri hääletusele panekut, tõmmates endale demokraatide pahameele.

«Olen sellele jõuliselt vastu. Missugune teerullitaktika,» ütles demokraadist senaator Mazie Hirono.

Protestiks selle vastu lahkusid paljud demokraatidest esindajad saalist.

Samal ajal toimuvad komitee istungi ukse taga häälekad meeleavaldused Kavanaugh ametisse määramise vastu.

Paistab, et senati ruumides on tekkinud isetekkelised usalduslikud vestlusringid, kus seksuaalvägivalla ohvrid oma kogemusi jagavad.

Õiguskomitee vabariiklasest liige Jeff Flake, keda peeti Kavanaugh kandidatuuri osas võimalikuks vastuhääletajaks, teatas täna, et toetab teda.

Otsusega tõmbas Flake endale meeleavaldajate pahameele.

Kui komitee Kavanaugh´le toetust avaldab, liigub tema kandidatuur senati täiskogusse, kus vabariiklastel on napp 51-49 enamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles