Hollandi politsei konfiskeeris sada kilogrammi pommimaterjali (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi politsei operatsioon Arnhemi linnas.
Hollandi politsei operatsioon Arnhemi linnas. Foto: AP/Scanpix

Hollandi uurijad leidsid pärast seitsme kahtlusaluse vahistamist suures koguses vahendeid pommi ehitamiseks, mida tõenäoliselt kavatseti kasutada autopommirünnakus.

«Politsei pidas eile kinni seitse meest, kes kahtlustati olevat Hollandis suure terrorirünnaku ettevalmistamise väga kaugelejõudnud etapis,» ütles prokuratuur eile.

Relvastatud politsei pidas nad kinni Arnhemi ja Weerti linnades. Kinnipidamise hetkel leiti kahtlusalustelt ka käsitulirelvi.

Terrorismis süüdistatud kahtlusalused astusid täna Rotterdamis kohtu ette, kõik nad on mehed vanuses 21-34 aastat ning nende nimesid ei avalikustatud.

Eilse läbiotsimise käigus leidsid võimud kahtlusaluste kodudes märkimisväärses koguses toorainet pommide ehitamiseks. Sealjuures leiti sada kilogrammi väetist, mida taheti võib-olla kasutada autopommis, lisasid võimud avalduses.

Prokuratuuri teatel algas mitu kuud kestnud uurimine siis, kui võimud said teada, et rühma juht, 34-aastane Iraagi juurtega mees, tahab rünnata mõnda suurüritust eesmärgiga tappa palju inimesi.

Kahtlusalune mõisteti 2017. aastal süüdi katses minna aladele, mida kontrollis äärmusrühmitus Islamiriik. Veel kaks rühma liiget olid varem süüdi mõistetud katses reisida Iraaki või Süüriasse.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles