USA president andis käsu Kavanaughi vastu esitatud süüdistuste uurimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurimist nõudis peamiselt senaator Jeff Flake.
Uurimist nõudis peamiselt senaator Jeff Flake. Foto: Jacquelyn Martin / AP

USA president Donald Trump andis reedel Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI) käsu ülemkohtuniku kandidaadi Brett Kavanaughi vastu esitatud süüdistuste uurimiseks, teatasid võimuesindajad.

USA senati õiguskomitee kiitis reedesel hääletusel Kavanaughi ametissenimetamise heaks, kuid taotles samas süüdistuste uurimist. Teda toetasid hääletusel 11 vabariiklast ja vastu olid 10 demokraati.

Trump täpsustas avalduses ühtlasi, et vastavalt komitee taotlusele ei tohi uurimine kesta üle nädala.

Neljapäeval andsid komitee ees tunnistusi Kavanaugh ise ja teda seksuaalrünnakus süüdistav psühholoogiaprofessor Christine Blasey Ford. Õiguskomitee vabariiklasest liige Jeff Flake, keda peeti kandidatuuri osas võimalikuks vastuhääletajaks, teatas juba varem päeval, et toetab teda.

Hääletamine liigub nüüd edasi senati täiskogusse, kus vabariiklastel on napp 51-49 enamus.

"See riik on rebitud tükkideks. Me peame olema kindlad selles, et oleme selles asjas hoolikad ja põhjalikud," ütles Flake.

Kavanaugh kinnitas neljapäeval senatis aset leidnud kuulamisel, et ei kavatse süüdistuse tõttu oma kandidatuuri tagasi võtta.

"Kõlvatud ja valed lisasüüdistused on täielikult ja püsivalt hävitanud minu pere ja minu nime," lisas Kavanaugh. Ta rõhutas, et pole iialgi kedagi seksuaalselt rünnanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles