Süüria avab peamise piiripunkti Jordaaniaga oktoobris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria režiimiväed Jordaania piiri lähedal.
Süüria režiimiväed Jordaania piiri lähedal. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Süüria transpordiministeerium teatas täna, et avab oktoobris Nasibi piiripunkti piiril Jordaaniaga, Amman seda veel ei kinnita.

Täna hommikul teatas Süüria transpordiministeerium, et piiripunkt on avatud, kuid pärastlõunases avalduses täpsustati, et piiripunkt avatakse tõenäoliselt 10. oktoobril, kui logistilised ettevalmistused on lõpetatud.

«Tehnilised kohtumised piiri avamiseks käivad. Taasavamiseks on vaja taristut ja panna paika logistilised ja tehnilised standardid,» ütles Jordaania valitsuse pressiesindaja Jumana Ghneimat.

Süüria valitsusväed hõivasid Nassibi piiripunkti juulis, kui mässulised jõudsid Vene vahendajatega kokkuleppele lõpetada vägivald riigi lõunaosas Saraa provintsis ja loovutada piiripunkt.

Mässulised vallutasid piiripunkti 2015. aasta aprillis.

Nassibi piiripunkt on suurim Süüria-Jordaania piiril ning on oluline majandusarter mitte üksnes Süüria ja Jordaania, aga ka teiste naaberriikide jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles