USAs tegutses isehakanud hambaarst

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Guevara (vasakul) ja tema abikaasa Amy Rojas.
Oscar Guevara (vasakul) ja tema abikaasa Amy Rojas. Foto: twitter.com

Ameerika Ühendriikides New Jerseys süüdistatakse väljaõppe ja litsentsita meest abikaasa hambaravikliinikus patsientide teenindamises.

Süüdistuste kohaselt osutas röntgentehniku väljaõppega Oscar Guevara 2018. aasta märtsis hambaraviprotseduure ebaseaduslikult, sest tal puudus hambaravi osutamiseks litsents ja vastav väljaõpe. 

Guevara abikaasa Amy Rojas on hambaarst, kellele kuulub hambaravikliinik Allure Dental. Ebaseaduslikult patsiente vastu võtnud Guevara on hambakliiniku veebilehel hambaarstina kirjas ja ta võttis vastu mitmeid patsiente, kuigi tal puudub vastav väljaõpe.

Ametlikes dokumentides kirjutati Guevara asemel protseduuri sooritajaks alati tema abikaasa Rojas.

Ühel juhul paigaldas Guevara 16-aastasele tüdrukule breketid. Töö kvaliteet oli aga halb ja patsient pidi minema uue arsti vastuvõtule.

Lapsevanem Kenisha Campbell ütles, et tema tütar viidi pärast Guevara sooritatud protseduuri haiglasse. «Ma tõin oma tütre siia ja ta sai suupõletiku,» ütles naine.

Guevarad süüdistatakse litsentsita hambaraviteenuse pakkumises ja tema abikaasat dokumentatsiooni rikkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles