Vene vanglaamet avaldas foto näljastreiki pidavast Sentsovist (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avaldati ametlik pilt Venemaa vanglas näljastreiki pidavast Ukraina filmirežissöörist Oleg Sentsovist.
Täna avaldati ametlik pilt Venemaa vanglas näljastreiki pidavast Ukraina filmirežissöörist Oleg Sentsovist. Foto: HO / AFP / Scanpix

Vene vanglateenistus avaldas täna erandliku sammuna foto karistuskoloonias  näljastreiki pidavast Ukraina filmirežissöörist Oleg Sentsovist.

Fotol on näha meedikut kuulamas Sentsovi rindkere. 42-aastane ja 190 sentimeetrit pikk Kremli kriitik näeb välja silmanähtavalt kõhetu.

Vanglateenistus teatas eile, et Sentsov viidi lisauuringuteks ja konsultatsioonideks ravispetsialistidega haiglasse.

Sentsov alustas näljastreiki 14. mail, kuu aega enne Venemaal juunis ja juulis peetud jalgpalli MM-i, nõudes kõigi Venemaal vangistuses hoitavate Ukraina poliitvangide vabastamist. Kiievi andmeil on selliseid vange 64.

Sentsov mõisteti 2015. aastal süüdi Venemaa poolt annekteeritud Krimmis terrorirünnaku kavandamises ja ta kannab Jamali-Neenetsi autonoomses ringkonnas range režiimiga karistuskoloonias 20-aastast vanglakaristust.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles