Ukrainas sai plahvatuses viga Donetski separatistide juhikandidaat (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme kannatanuga plahvatus leidis aset Donetski linnas.
Kolme kannatanuga plahvatus leidis aset Donetski linnas. Foto: Alexander Yermochenko / AP / Scanpix

Separatistide kontrolli all oleva Donetski rahvavabariigi(DNR) pealinnas Donetskis said Kommunistliku partei kohtumist võõrustanud hoone lähedal plahvatuses vigastada kohaliku valitsusjuhi kandidaat ja veel kaks inimest.

Isehakanud Donetski rahvavabariigi uudisteagentuur DAN vahendas tervishoiuministeeriumi teadet, mille kohaselt sai plahvatuses viga kolm inimest.

Plahvatus toimus Kommunistliku partei kontori lähedal ajal, kui viimased osalejad olid pärast parteikongressi lõppu hoonest lahkumas, ütles isehakanud vabariigi politseiametnik sündmuskohal viibivale uudisteagentuuri AFP korrespondendile.

Vigastatute seas on kompartei kandidaat vabariigi juhi kohale Igor Hakimzjanov.

«Mõnede teadete kohaselt sai Hakimzjanov põletushaavu hetkel, kui ta kogus hoone sissepääsu juures allkirju,» sõnas kompartei juht Boriss Litvinov.

31. augustil hukkusid Donetskis kohvikus Separ plahvatuses niinimetatud Donetski rahvavabariigi juht Aleksandr Zahhartšenko ja tema turvamees.

Donetski ja Luganski rahvavabariik teatasid atentaadi järel, et korraldavad novembris valimised. Ukraina ja lääneriigid on selle plaani hukka mõistnud.

Veel pole teada, kes Zahhartšenko järel Donetski separatistide liidriks saab, kuid kandideerimisest on teatanud ka nukuriigi senine parlamendijuht Deniss Pušilin.

Arvatavasti on isehakanud Donetski vabariigi järgmise liidri paikapanemisel otsustav sõna Kremlil.

Isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigid loodi Moskva mahitusel pärast 2014. aprillis Venemaa õhutatud mässu Ukraina keskvalitsuse vastu ja jäid püsima tänu Vene regulaarvägede sekkumisele Ukraina sõjaväe vastu sama aasta augustis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles