Iraanis suri mürgise alkoholi joomise järel 42 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmist keelust hoolimata on alkoholi tarbimine Iraanis levinud.
Karmist keelust hoolimata on alkoholi tarbimine Iraanis levinud. Foto: Petr Josek / Reuters / Scanpix

Iraanis suri omavalmistatud mürgise alkoholi joomise järel vähemalt 42 inimest.

Esialgu teatati 22 hukkunust riigi kolmes erinevas piirkonnas. Kõige rohkem oli ohvreid riigi lõunaosas asuvas sadamalinnas Bandar Abbasis, kus elu jättis 16 inimest.

Teine mürgituste laine leidis aset Alborzi provintsis, kus haiglasse sattus 17 inimest ja kolm neist surid. Põhja-Khorasanis vajas haiglaravi 25 inimest, kellest surid samuti kolm.

Nüüd on mürgitusjuhtumid aset leidnud juba viies provintsis, hukkunud on kokku 42 ja haiglaravil 460 inimest. Terviseministeeriumi pressiesindaja sõnul jäi 16 inimest pimedaks ja 170 inimesele on tehtud dialüüs. Mürgituslaine noorim ohver on 19-aastane naine. 

Bandar Abbasi politseiülem Esmail Mashayekh ütles uudisteagentuurile, et alkoholi tootmise kahtlusega on vahistatud abielupaar ja tabatud ka levitaja.

Iraanis on alkoholi tarbimise eest karmid karistused, kuid selle joomine on endiselt laialdaselt levinud. Iraani moslemitel keelati alkoholi tarbimine 1979. aasta revolutsiooni käigus ja alkoholi tarbimise eest karistatakse 80 piitsalöögiga.

Tihti asendatakse alkoholi kodusvalmistamisel etanool mürgise metanooliga. Alkoholist tingitud surmajuhtumid pole Iraanis tavatud, aga praegune mürgistuslaine viies provintsis on harukordne.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles