Vietnamis konfiskeeriti ligi tonn soomuslooma soomuseid ja vandlit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanoi lennujaamas leiti pagasikastist ligi tonn salakaupa.
Hanoi lennujaamas leiti pagasikastist ligi tonn salakaupa. Foto: VIETNAM NEWS AGENCY / AFP / Scanpix

Vietnami politsei konfiskeeris lennujaamas ligi tonni kaubakastidesse peidetud vandlit ja soomuslooma soomuseid, teatas riiklik ajakirjandus täna.

Vietnamis on elevandiluu ja soomuslooma soomustega kauplemine keelatud alates 1992. aastast, kuid nõrk korrakaitse võimaldab mustal turul õitseda ja toita miljarditesse ulatuvat üleilmset loomaosade ja eksootiliste lemmikloomade äri.

Kagu-Aasia riikidest on saanud oluline transiidipiirkond Aafrikast peamiselt Hiinasse veetavatele võhkadele. Soomusloomi hinnatakse Vietnamis ja mujal regioonis liha ning soomuste väidetavate raviomaduste tõttu.

Politsei leidis reedel Hanoi lennujaamas paarikümnest pagasikastist 193 kilogrammi elevandiluud ja 805 kilogrammi soomuslooma soomuseid, teatas ajakirjandus. Kaup oli saadetud Nigeeriast ja jõudis kohale 21. septembril, kuid sellele ei tuldud järele.

Soomusloomad väikesed ja arad loomad, keda jahitakse hoolimata keeldudest.
Soomusloomad väikesed ja arad loomad, keda jahitakse hoolimata keeldudest. Foto: Jefri Tarigan / AP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles