Indoneesia tsunami ohvrite arv võib kerkida tuhandetesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed möödumas maavärina ja tsunami ohvritest Palu rannas Sulawesi saare keskosas.
Inimesed möödumas maavärina ja tsunami ohvritest Palu rannas Sulawesi saare keskosas. Foto: Antara Foto/Zainuddin Mn/Reuters/Scanpix

Eilsega kasvas Indoneesia Sulawesi saart reedel tabanud maavärina ja hiidlaine ohvrite arv 832 inimeseni, kuid peljatakse, et looduskatastroofis elu kaotanuid on tegelikult tuhandeid.

Samal ajal, kui ellujäänud otsisid kiiruga rajatud surnukuuridest oma lähedasi, püüdsid riigivõimud hinnata kahjude ulatust rängalt kannatada saanud Palu linnast väljaspool. Suuri purustusi on teadaolevalt ka Donggala linnas, kuid osa piirkondadega pole veel ühendust saadudki.

«Me pole saanud teateid kolmest piirkonnast. Kommunikatsiooniliinid on maas, elektrit pole. Me ei saa kindlat öelda, milline on seal mõju olnud,» selgitas riigi katastroofideameti pressiesindaja Sutopo Purwo Nugroho. «On palju piirkondi, kuhu otsingu- ega päästemeeskonnad pole veel suutnud jõuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles