Melania Trump alustab ringsõitu Aafrikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA esileedi Melania Trump eelmisel nädalal ÜRO peaassambleel tutvustamas laste heaoluprogrammmi «Be Best».
USA esileedi Melania Trump eelmisel nädalal ÜRO peaassambleel tutvustamas laste heaoluprogrammmi «Be Best». Foto: DARREN ORNITZ / REUTERS / Scanpix

USA esileedi Melania Trump alustab täna esimest suurt välisreisi ilma presidendita, külastades seitsme päeva jooksul nelja Aafrika riiki.

«Esimene oktoober on esimene päev minu reisil nelja ilusasasse ja väga erinevasse Aafrika riiki,» ütles esileedi.

Ghanas, Malawis, Keenias ja Egiptuses on esileedi peateemaks laste heaolu, aga ka tervishoid, haridus ja turism.

«Meie riigis on mitmeid programme, mis teevad laste jaoks häid asju ja ma usun, et nii mõnigi neist programmidest on võimalik viia mujale maailma,» ütles Trump eelmisel nädalal tutvustades laste abistamise programmi nimega «Be Best».

Nimetatud programmiga tahab esileedi keskenduda laste üldisele heaolule, uimastisõltuvusele ja laste käitumisele internetis.

USA esileedidest külastas esimesena üksinda Aafrikat Patricia Nixon, kes käis 1972. aastal president Richard Nixoni isikliku eriesindajana Libeerias, Ghanas ja Elevandiluurannikul.

Laura Bush käis oma abikaasa George W. Bushi ametiajal aastatel 2005-2007 viiel korral üksinda Aafrikas, sellele lisandus kaks ringsõitu koos presidendiga.

Hillary Clinton külastas 1997. aastal koos tütre Chelseaga Senegali, Lõuna-Aafrika Vabariiki, Zimbabwet, Tansaaniat, Ugandat ja Eritread.

Michelle Omaba sõitis 2011. aasta suvel hea tahte missioonile LAV-i ja Botswanasse ning külastas 2016. aasta juunis Libeeriat ja Marokot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles