Soome taotleb Airistoni kaasuses kinni peetute vangistuse pikendamist (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseinik.
Soome politseinik. Foto: RONI LEHTI / AFP / Scanpix

Soome politsei taotleb firmas Airiston Helmi väidetavalt toimunud rahapesu eest eelvangistusse võetud venelase ja eestlase kinnipidamise pikendamist.

Päris-Soome alamastme kohus võttis 25. septembril eelvangistusse 36-aastase Vene ning 51-aastase Eesti kodaniku, keda muu hulgas kahtlustatakse rahapesus. Venelast kahtlustatakse veel maksupettuses ning eestlast maksupettusele kaasaaitamises.

Mõlemad vahistati esialgu nädalaks. Kohus peab homme otsustama, kas meeste vangistuse pikendamiseks on piisavalt alust.

Septembri lõpus kokku 17 paigas Turu saarestikus toimunud läbiotsimiste käigus peeti kinni kolm inimest, kellest üks hiljem vabastati. Kaks kinnipeetut, kellest üks on 1967. aastal sündinud Eesti kodanik Boriss, otsustas kohus vahi alla võtta kahtlustatuna rahapesus ja maksupettuses. 

«Airiston Helmi puhul ütlen, et praegu on tegemist majanduskuriteo uurimisega. Meil on kaks kuriteoteadet. Paragrahvideks on ulatuslik rahapesu, ulatuslik maksupettus, ulatuslik raamatupidamispettus ja ulatuslik sotsiaalmaksupettus,» selgitas Soome politseijuht nädala alguses.

Vahejuhtum pani riigis paljusid muretsema kahtlaste välismaiste maaomanike tegevuse üle Soomes. Väidetavalt ostis ja müüs ettevõte Airiston Helmi Turu saarestikus aastatel 2007 kuni 2014 kinnisvara enam kui üheksa miljoni eurot väärtuses. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles