Saksa politsei pidas kinni kuus arvatavat paremäärmuslast (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migratsioonivastased meeleavaldused Chemnitzis.
Migratsioonivastased meeleavaldused Chemnitzis. Foto: MATTHIAS RIETSCHEL / REUTERS / SCANPIX

Saksa prokuratuur teatas täna, et politsei pidas kinni kuus inimest, keda kahtlustatakse paremäärmusliku terroriorganisatsiooni loomises riigi idaosas Chemnitzi linnas.

Linn sattus maailma huviorbiiti suvel, kui seal lahvatas sisserändajate vastane vägivald.

Föderaalprokuratuuri teatel moodustasid 20-30-aastased Saksa kodanikest kahtlustatavad rühmituse «Revolutsioon Chemnitzis». Rühmitusse kuulus veel üks isik, kes vahistati seoses teise süüasjaga septembris.

Prokuratuur teatas avalduses, et vahistatud kavatsesid korraldada relvastatud rünnakuid välismaalaste ja oma poliitiliste vaenlaste vastu. Selleks tarbeks oli grupp hankinud tulirelvasid. 

Kinnitust leidis, et vahistatud meestest viis -Christian K., Sten E., Martin H., Marcel W. ja Sven W - ründas 14. septembril Chemnitzi tänavatel välismaalasi klasspudelite, metalliga täidetud kinnaste ja elektrilööke põhjustavate relvadega ning vigastasid üht meest.

Politsei andmetel plaanis grupeering suuremahulisemat rünnakut 3. oktoobril.

Saksimaa ja Baieri liidumaades läbiviidud vahistamistes osales üle saja politseiniku. Lisaks otsiti läbi mitu kahtlustatavatega seotud valdust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles