Venemaal harjutatakse üle riigi sõjaolukorras tegutsemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelased õppustel Vostok-2018.
Vene sõjaväelased õppustel Vostok-2018. Foto: Mladen ANTONOV / AFP / Scanpix

Vene eriolukordade ministeerium kuulutas välja kolmepäevased õppused, mille käigus harjutatakse kogu riigis välisagressiooniks valmistumist.

Õppuste käigus harjutavad tsiviilkaitseüksused geopoliitilise olukorra eskaleerumise korral kaubanduse ja sotsiaalteenuste toimimise tagamist.

«Kõigile väejuhtidele antakse korraldus kasutada täielikke meetmeid tagamaks jõudude valmisolek reageerida,» sõnas eriolukordade minister Jevgeni Zinitšev tänases teates.

Ministeerium andis ka piirkondlikele ametitele korralduse testida elanike valmisolekut ning kommunikatsiooni- ja hoiatusvahendite toimimist. Põhjapoolsed piirkonnad peavad tagama ka küttesüsteemide toimimise külmaks talveperioodiks.

Õppuste esimesed kaks faasi tegelevad ohtude hindamise ja üksuste valmisoleku kontrollimisega riiklikul, piirkondlikul ja munitsipaaltasandil. Selle käigus kontrollitakse ka varjendite, põgenemisteede ja ajutiste vajupaikade valmisolekut.

Kolmandas faasis harjutatakse praktilisi meetmeid ja taktikalisi oskusi, mida läheb tarvis sõjaolukorras tegutsemiseks. Õppused lõppevad kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles