Video: Indoneesia maavärinas ja hiidlaines hukkunute arv tõusis 1407-ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsunamiohvrid Palu linnas Sulawesi saarel.
Tsunamiohvrid Palu linnas Sulawesi saarel. Foto: Tatan Syuflana / AP / Scanpix

Indoneesia valitsus teatas täna, et reedel Sulawesi saart tabanud tsunami tõttu hukkus 1407 inimest.

Varem teatati 844 hukkunust, aga rusude alt toodi välja veel surnukehi. Näiteks leiti teisipäeval 34 usuõpilase surnukeha, kes jätsid elu pärast seda, kui võimsa maavärina põhjustatud maalihe mattis enda alla nende kiriku.

Rusude all võib olla veel ellujäänuid, aga ka hukkunuid. Otsimistööd nende väljatoomiseks jätkuvad.

Ametivõimude sõnul on raskelt viga saanud 799 inimest ja kõik regiooni haiglad on vigastatuid täis.

Alustatud on hukkunute matmist suurtesse ühishaudadesse, et vältida haiguste levikut. 

Katastroofipiirkonnas on puudu toidust ja puhast joogiveest. Kohalik politsei on vahistanud 35 inimest, kes on rüüstanud piirkonnas poode ja toiduainete asemel röövinud näiteks arvuteid ja mänguasju.

Sulawesi saare keskosas tabas 7,5 magnituudiga maavärinast vallandunud kolme meetri kõrgune hiidlaine ööl vastu laupäeva kaht linna ja mitut küla. Kesk-Sulawesi provintsi pealinnas Palus purunes kümneid hooneid. 

Katastroofi tõttu on piirkonnast põgenenud ligi 50 000 inimest, Jakarta palus loodusõnnetuse tagajärgedega toimetulekuks rahvusvahelist abi.

ÜRO andmetel vajab kiiret abi 191 000 inimest, kelle seas on 46 000 last ja 14 000 eakat. 

Teisipäeva hommikul tabas Sulawesi saarest 1600 kilomeetrit lõunas asuvat Indoneesia piirkonda kaks maavärinat - üks magnituudiga 5,9, teine magnituudiga 6,0. Maavärinad ei toonud esialgsetel andmetel kaasa suuri purustusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles