Afganistanis hukkus valimisüritusel enesetapurünnakus 13 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris aset leidnud enesetapurünnakus Nangarhari provintsis hukkus üle 20 inimese.
Septembris aset leidnud enesetapurünnakus Nangarhari provintsis hukkus üle 20 inimese. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA / Scanpix

Afganistanis sai täna valimiskampaania üritusel toimunud enesetapuplahvatuses surma 13 ja viga üle 40 inimese, ütles ametnik.

Plahvatus kärgatas parlamenti kandideeriva Abdul Nasir Mohmmandi kampaaniaüritusel Nangarhari provintsis keset üritusel osalenud inimesi, ütles provintsi kuberneri pressiesindaja Ataullah Khogyani. Kandidaat jäi plahvatuses ellu ja võimalike vigastuste kohta info puudub.

Mõne vigastatu seisund on kriitiline, lisas ta.

Rünnaku eest pole keegi vastutust võtnud.

Afganistanis toimuvad 20. oktoobril kaua viibinud parlamendivalimised, kuid neid varjutab vägivald. Riigi valimiskomisjoni andmetel on rünnakutes surma saanud viis kandidaati.

Kardetakse, et valimispäeva lähenedes vägivald ägeneb. Islamiliikumine Taliban ja äärmusrühmitus Islamiriik on lubanud valimisprotsessi nurjata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles