Kohus: võimudel oli õigus jätta Navalnõi erakond registreerimata (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi vabanes pühapäeva hommikul vanglast.
Vene opositsiooniliider Aleksei Navalnõi vabanes pühapäeva hommikul vanglast. Foto: Dmitry Serebryakov / AP / Scanpix

Venemaa justiitsministeeriumil oli õigus keelduda registreerimast opositsionäär Aleksei Navalnõi erakond Tuleviku Venemaa, teatas Moskva linna kohus täna.

Hagejad palusid tunnistada kohtul kehtetuks Vene justiitsministeeriumi 23. augusti 2018. aasta otsus keelduda erakonna Tuleviku Venemaa riiklikust registreerimisest. Hagejate sõnul oli ministeeriumi otsus ebaseaduslik.

Hagejad palusid kohtul kohustada Vene justiitsministeeriumi erakond Tuleviku Venemaa registreerima. 

Kohus teatas täna, et kõikide hagis esitatud nõudmiste täitmisest keelduti täielikult.

Oodatavasti kaevatakse otsus edasi.

27. augustil ütles Navalnõi, et justiitsministeerium keeldus registreerimast tema järgijate loodud erakond Tuleviku Venemaa. Ametkonna kirja kohaselt ei esitanud erakond registreerimiseks vajalikke dokumente, sh osade piirkonnaosakondade protokolle delegaatide saadikute suurkogule lähetamise kohta ja kaht piirkonnakoosoleku protokolli. Dokumentide teistkordsel esitamisel esitati põhikirja muudatused, mitte muudetud põhikiri.

Hagejate arvates ei rajane ministeeriumi järeldus seadusele, sest riiklikuks registreerimiseks esitati dokumendid, mis peegeldasid erakonna tegevust täielikult.

Justiitsministeeriumilt ei õnnestunud Interfaxil kommentaari saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles