Tulekahju Leedu parvlaeval kustutati, kannatanuid pole (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läänemerel Saksamaalt Kielist Leetu Klaipėdasse teel olnud parvlaeval Regina Seaways teisipäeval puhkenud tulekahju on kustutatud, inimesed kannatada ei saanud, edastas Leedu meedia.

Laev süttis rahvusvahelistes vetes, Venemaa majandustsoonis. Merepääste eest vastutab piirkonnas Kaliningradi päästekoordineerimiskeskus.

«Süttinud laev asub Kaliningradi piirkonnast kaugel, kuid meie keskus koordineerib päästeoperatsiooni,» ütles Permyakov.

Leedu sai teate tulekahjust kell 13.45, kella 16ks oli põleng kustutatud. Parvlaeva juurde saadeti neli alust, mis on vajaduse korral valmis Regina Seawaysi reisijad pardale võtma.

Vaata laeva liikumist otse:

Laev oli teel Saksamaa linnast Kielist Klaipedasse, kui kell 13.40 teatati merepäästekeskusele, et laeva mootoriruumist tõuseb suitsu ja tunda oli tugevat vibratsiooni. 

Laeva kapteni ettekande kohaselt on laeva pardal 335 inimest, kellest 294 on reisijad ja 42 meeskonnaliikmed. Kannatanuid esialgu ei ole.

«Kõik inimesed on terved, jätkuvalt laeva pardal, paanikat ja vigastatud inimesi ei ole. Päästeoperatsioon on käimas,» ütles merepäästekeskuse juht Eugenijus Valikovas. 

Laevatöötaja lükkas ümber esialgse kuulduse, et laeval toimus plahvatus ja ütles, et mootorid on väljalülitatud ning olukord laeva pardal kontrolli all. 

Õnnetuspaika on teel mitmed Venemaa ja Leedu laevad, võimalik, et reisijad paigutatakse ümber mõnele teisele alusele, aga see pole veel lõplikult otsustatud.

Leedu peaminister Saulius Skvernelis andis kaitseminister Raimundas Karoblisele korralduse saata inimeste päästmiseks kõik vajalikud jõud ja anda ühiskonnale kogu teave.

«Peaministrit teavitati toimunust ja ta rääkis kaitseministriga. Peaminister andis korralduse jagada kogu teavet avalikkusega ja paisata päästeoperatsioonile kõik vajalikud riigiteenistuste jõud,» ütles peaministri pressiesindaja BNS-ile teisipäeval.

Leedu õhujõudude ülem Dainius  Guzas ütles BNS-ile, et sündmuspaigale saadeti üks õhujõudude helikopter ja mitu on veel lennuvalmis. Tema sõnul üritatakse praamil tulekahjule piir panna ja inimesed ohutusse pika toimetada.

Päästeoperatsiooni võib muuta keeruliseks halb ilm. Nimelt ennustatakse Läänemerel täna 22 kuni 27 meetrit sekundis puhuvat tuult, merel võivad lained ulatuda 3 kuni 4 meetrini. Ilmaoludest lähtuvalt otsustatakse, kas ja kuhu laev pukseeritakse. 

Parvlaev Regina Seaways mahutab kuni 514 reisijat ja see kuulub Taani ettevõttele DFDS. Alus on ehitatud aastal 2010. Leedu ajakirjanduse sõnul oli laev eelmisel suvel remondis. 

Tegemist pole esimese ettevõttele DFDS kuuluva laevaga, mis on merel õnnetusse sattunud. 

2010. aasta oktoobris süttis plahvatuse tagajärjel Läänemerel Leedu lipu all seilanud laev Lisco Gloria. Pardal oli 204 reisijat ja 32 meeskonnaliiget, kõik suudeti päästa.

Ettevõtte DFDS reisilaev Lisco Gloria süttis merel 2010. aastal.
Ettevõtte DFDS reisilaev Lisco Gloria süttis merel 2010. aastal. Foto: Lars Skaaning / AP
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles