Tsunamist laastatud Sulawesil napib toitu ja vett

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine kõndimas oma varanatukesega tsunamis kannatada saanud Wani külas Donggala regioonis. Seni pole päästjad ja toiduabi piirkonda õieti jõudnud.
Naine kõndimas oma varanatukesega tsunamis kannatada saanud Wani külas Donggala regioonis. Seni pole päästjad ja toiduabi piirkonda õieti jõudnud. Foto: BEAWIHARTA/REUTERS/Scanpix

Meeleheitel inimesed Indoneesia maavärinast ja hiidlainest laastatud piirkonnas alustasid abisaadetiste kättesaamiseks teede blokkimist, sest pärast reede õhtul toimunud katastroofi on kannatanud pidanud läbi ajama toidu ja puhta joogiveeta.

Eilseks oli Sulawesi saare keskosas tabanud maavärinas ja tsunamis hukkunute ametlik arv suurenenud 1234 inimeseni, kuid eeldatavasti kasvab see lähipäevadel oluliselt. ÜRO andmeil vajavad kiirkorras abi ligi 200 000 inimest, nende seas 46 000 last ja 14 000 eakat, kellest paljud asuvad piirkondades, mis on seni vähe abi saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles