Video: Trump narris Kavanaugh'd seksuaalses väärkohtlemises süüdistanud naist (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Rogelio V. Solis / AP / Scanpix

USA president Donald Trump imiteeris kampaaniaüritusel Mississippis ülemkohtunikukandidaadi Brett Kavanaugh' vastu tunnistuse andnud Christine Blasey Fordi.

Trump jäljendas Fordi, kes eelmisel nädalal andis senati õiguskomitee ees ületunnistuse ülemkohtunikukandidaadi väidetava seksuaalse rünnaku kohta.

USA ülemkohtu kandidaat Brett Kavanaugh ja teda seksuaalses rünnakus süüdistav Christine Blasey Ford eelmisel nädalal toimunud senati õiguskomitees.
USA ülemkohtu kandidaat Brett Kavanaugh ja teda seksuaalses rünnakus süüdistav Christine Blasey Ford eelmisel nädalal toimunud senati õiguskomitees. Foto: JIM BOURG / REUTERS / Scanpix

Ford kirjeldas väidetavalt 1980. aastatel aset leidnud vägivaldset rünnakut Kavanaugh poolt, kuid tunnistas, et täpsed detailid vahejuhtumi asukoha ja aja kohta on ta unustanud. Siiski rääkis naine, et ta lükati voodile pikali ja et Kavanaugh hoidis teda kinni, katsus teda ja püüdis teda lahti riietada.

Kampaaniaüritusel jäljendas Trump Fordi rahva hulgast kostvate kiiduavalduste saatel.

President jäljendas kampaaniaüritusel senati õiguskomitee istungit küsimuse-vastuse vormis.

«Kuidas sa koju said?,» küsis Trump jäljendades õiguskomitee poolt Fordile esitatud küsimust. «Ma ei mäleta,» ütles president viidates Fordi vastusele.

«Kuidas sa sinna sattusid?,» küsis Trump ja vastas taas: «Ma ei mäleta», sarnane muster jätkus, kui president küsis rünnaku toimumispaiga, toimumisaja ja maja asukoha kohta.

Trump võttis Fordi ja Kavanaugh juhtumi kokku öeldes, et naise süüdistused on põhjustanud ülemkohtukandidaadile palju kannatusi, mehe elu on purustatud ja tegemist on vandenõuteooriaga.

«Nad hävitavad inimesi, nad on tõesti õelad inimesed,» ütles president.

Trumpi ennast on seksuaalses ärakasutamises süüdistanud umbes 20 naist, president on kõik kuuldused ümber lükanud. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles