Vene föderatsiooninõukogu kiitis pensionireformi heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionireformi vastased meeleavaldused Peterburis.
Pensionireformi vastased meeleavaldused Peterburis. Foto: Peter Kovalev / Peter Kovalev/TASS/Scanpix

Vene föderatsiooninõukogu kiitis täna heaks pahameelt tekitanud seaduse, mis näeb ette pensioniea tõstmise meestel 65 ja naistel 60 eluaastani. Kremli sõnul võib president Vladimir Putin sellele lähiajal alla kirjutada.

Eelnõu, mille vastu on rahvas tänavatel korduvalt meelt avaldanud, kiideti heaks 149 poolthäälega. Viis senaatorit hääletas vastu ja kolm jäi erapooletuks. Riigiduuma võttis eelnõu vastu eelmisel nädalal.

Jõustumiseks peab seadusele alla kirjutama president Vladimir Putin.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov andis mõista, et see võib aset leida õige pea.

Rahva pahameele ja reitingu languse tõttu tegi Putin esialgse eelnõuga võrreldes mitu järeleandmist ja nii hakkavad naised kavandatud 63 eluaasta asemel pensionile saama juba 60-aastaselt.

Putin tegi ka ettepaneku lubada kolme või enama lapsega naised varem pensionile ning karistada ettevõtteid, mis pensionieelikuid vallandavad või keelduvad neid tööle võtmast.

Järeleandmised ei ole aga rahvast rahustanud, suurem osa venelastest on endiselt reformi vastu.

Peskov eitas täna Kremli muret Putini reitingu pärast, kinnitades, et presidendi peamine eesmärk on töö rahva hüvanguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles