Suurbritannia välisminister süüdistas Venemaad küberrünnakutes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Hunt.
Jeremy Hunt. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire/PA Images

Suurbritannia välisminister Jeremy Hunt süüdistas neljapäeval Venemaa luureteenistusi vastutustundetu ja valimatu küberrünnakute kampaania läbiviimises poliitiliste institutsioonide, äriettevõtete ja meediakanalite vastu kogu maailmas.

"Selline käitumismuster näitab nende soovi tegutseda rahvusvahelisi seadusi eirates ja tundes ennast puutumatu ja karistamatuna," märkis Hunt.

Hunti sõnul on Ühendkuningriigi riiklik küberturvalisuse keskus jõudnud järeldusele, et mitmete viimase aja suuremate rünnakute taga seisvad häkkerid kuuluvad Venemaa sõjaväeluure GRU töötajate hulka.

Briti välisminister on viimasel ajal Venemaad ägedalt kritiseerinud. Viimati ütles ta eelmise nädala kohtumisel Vene välisministri Sergei Lavroviga, et Moskva ei pääse keemiarelvade kasutamisel tagajärgedeta.

"Mul oli Lavroviga raske kohtumine, milles käigus vahetati vaateid otsekoheselt," lausus Hunt telekanalile Sky News. Kohtumine toimus ÜRO peaassamblee kõrvalt.

Usutlus avaldati päev pärast seda, kui Ühendkuningriigis asuv uurimisfirma Bellingcat teatas, et üks Inglismaal märtsis toimunud närvimürgirünnaku toimepanemises kahtlustatutest on Vene sõjaväeluure GRU kõrgelt autasustatud ohvitser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles