Saudi Araabia uurib ajakirjaniku kadumist Istanbulis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamal Khashoggi.
Jamal Khashoggi. Foto: Virginia Mayo / AP/Scanpix

Saudi Araabia võimuesindajad teatasid, et uurivad valitsuskriitilise ajakirjaniku Jamal Khashoggi kadumist Istanbulis.

«Saudi Araabia konsulaat Istanbulis on kinnitanud, et viib Türgi võimudega koordineeritult läbi uurimist selgitamaks välja Khashoggi kadumise asjaolud pärast lahkumist konsulaadihoonest,» edastas riiklik uudisteagentuur SPA.

Khashoggi on elanud alates eelmisest aastast Ühendriikides. Mehe kadumisest teatas tema mõrsja, kui ajakirjanik sisenes konsulaadihoonesse ega olnud ööpäeva jooksul välja ilmunud. Mees läks konsulaati, et saada dokumente abiellumise jaoks ja pärast seda pole teda nähtud.

Türgi presidendi eestkõneleja Ibrahim Kalini sõnul pole meest nähtud konsulaadist väljumas.

«Meie käsutuses oleva informatsiooni kohaselt on see Saudi Araabia kodanikust isik endiselt konsulaadihoones,» ütles Kalin.

Khashoggi kolis eelmisel aastal Ühendriikidesse, sest kartis kodumaal vahistamist. Ajakirjanik kirjutas muu hulgas artikleid ajalehte Washington Post, kus kritiseeris näiteks sõda Jeemenis. Khashoggi jättis oma telefoni enne konsulaati minemist mõrsjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles