Vene piloodi Sadovnitši poeg loodab täna näha isa vabastamist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla okastraataed. Pilt on illustratiivne.
Vangla okastraataed. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tadžikistani vanglas viibiva Vene piloodi Vladimir Sadovnitši poeg ütles vestluses ajakirjanikega, et loodab näha täna oma isa vabadusse pääsemas.

«Ma sõitsin siia, et saada kokku oma isaga, enne seda pole mul selleks võimalust olnud. Ma sõitsin siia lootusrikkalt,» rääkis Vladimir Sadovnitš juunior RIA Novosti vahendusel.

Ta väljendas tänu Venemaa juhtidele ja diplomaatidele, kes toetasid perekonda kohtuprotsessi ajal ja hoidsid piloodi saatusel silma peal.

«Meid toetasid strateegilise lennunduse, kus mu isa varem töötas, juhtkond. Ma tahan väga näha oma isa täna vabana,» rääkis ta.

Tadžikistani võimud pidasid Eesti kodaniku Aleksei Rudenko ja Vene kodaniku Sadovnitši kinni selle aasta märtsis, kui meeste juhitud AN-72 transpordilennukid maandusid Kurganteppa lennuväljal.

8. novembril mõistis esimese astme kohus piloodid süüdi salakaubaveos ja riigipiiri rikkumises ning määras neile 8,5-aastase vangistuse.

Prokurörid oli nõudnud meestele 13 aasta pikkust vangistust range režiimiga koloonias. Esialgne karistus oli 10,5 aastat vangistust, kuid seda vähendati vastavalt amnestiaseadusele kahe aasta võrra.

Pilootide advokaadid esitasid kassatsioonkaebuse ja selle läbivaatamine on praeguse seisuga veel pooleli. Prokurör palus kassatsioonikomisjonil piloodid kohtusaalis vabaks lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles