Skripalide mürgitajad paljastanud ajakirjanik põgenes Balti riiki (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Kanev.
Sergei Kanev. Foto: Wikipedia.org

Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitanud GRU agentide isikute paljastamise kallal töötanud ajakirjanik Sergei Kanev põgenes nädala eest ühte Balti riiki.

Endine Novaja Gazeta ajakirjanik, kes töötab viimasel ajal Mihhail Hodorkovski uuriva ajakirjanduse keskuses, lahkus rohkem kui nädal aega tagasi Venemaalt, kuna sai teavet tema vastu kavandatavatest heidutusmeetmetest.

Enne Venemaalt lahkumist töötas Kanev mitmete kõrgetasemeliste uurimuste juures, muu hulgas ka väljaannete The Insider ja Bellingcat suuremahulises projektis, millega paljastati Salisburys närvimürgirünnaku korraldanud Ruslan Boširovi ehk GRU agendi Anatoli Tšepiga isik.

«Üks isik hoiatas, et (minu vastu) valmistatakse ette provokatsiooni,» selgitas Kanev Venemaalt lahkumise tagamaid. «Kaks päeva hiljem ta vallandati.»

Ühe tema vastu kavandatud väidetava rünnaku põhjusena toob Kanev välja ka Petrovi ja Boširovi juhtumit: «Me ei öelnud lihtsalt, et jah, nad on grušnikid (GRU agendid), sõjaväe liikmed. Me lahkame detaile: mis, kus, millal, kuni isikuandmete ja sõjaväeüksusteni välja.»

Kanev lisas, et kõik uurimust andmed ei ole veel avalikustatud, kuid need võivad millalgi ilmavalgust näha.

Novaja Gazetale antud intervjuus kinnitas Kanev, et jätkab Baltimaades tööd Skripalide mürgitamises süüdistatavate agentide kallal, kuid ei täpsustanud, millises riigis ta asub

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles