Tõrjutud Saksamaa türklased ihkavad Erdoğani rüppe (4)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani poolehoidjad kogunesid mošee avamise päeval Kölni tänavatele.
Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani poolehoidjad kogunesid mošee avamise päeval Kölni tänavatele. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani visiiti Saksamaale eelmise nädala lõpus saatsid meeleavaldused. Tänavatele kogunesid nii need, kes presidenti diktaatoriks ja inimõiguste rikkujaks peavad, kui ka tema suhtes austust ning sooje tundeid väljendavad Saksamaa türklased. Visiit tõstatas küsimuse ebaõnnestunud lõimumisest ja Türgi mõjutegevusest Saksa ühiskonnas.

«Me tahame Erdoğani näha. Sa näed ise, kui suur on meie armastus,» ütles laupäeva hommikul kell neli Kölni saabunud Türgi päritolu noormees, kes lootis kohtuda üht Euroopa suurimat mošeed avama tulnud presidendiga. Noormees oli üks tuhandetest Saksamaa türklastest, kes Türgi lippe lehvitades Kölni tänaval Erdoğanile poolehoidu avaldas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles