Hiina nimetas USA asepresidendi süüdistust naeruväärseks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Mike Pence.
USA asepresident Mike Pence. Foto: AP / Scanpix

iina tõrjus reedel USA presidendi Mike Pence'i süüdistust Pekingi sekkumisest Ameerika valimistesse, nimetades seda põhjendamatuks ja naeruväärseks.

Pence süüdistas neljapäeval Hiinat sõjalises agressioonis, kaubanduslikus varguses ja sagenevates inimõigusrikkumistes. Samuti süüdistas ta Hiinat sekkumises eelseisvatesse USA valimistesse eesmärgiga Washingtonis võimu vahetada.

"See kõne esitas alusetuid süüdistusi Hiina sise- ja välispoliitika kohta ja laimas Hiinat väitega, et Hiina sekkub USA siseasjadesse ja valimistesse," ütles Hiina välisministeeriumi kõneisik Hua Chunying avalduses.

Tema sõnul on see õige ja vale segamini ajamine, rääkimine kuuldustel põhinevatest tõenditest ning Hiina on kindlalt selle vastu.

Pence süüdistas Hiinat "enneolematus jõupingutuses mõjutada Ameerika avalikku arvamust" enne ülitähtsaid kongressi vahevalimisi 6. novembril.

"Hiina soovib teistsugust Ameerika presidenti," väitis Pence.

Maailma kahe suurima majanduse suhted on viimastel nädalatel järsult halvenenud seoses kaubandussõjaga.

Hiina välisministeeriumi kõneisik rõhutas, et "Hiina on alati järginud teiste siseasjadesse mittesekkumise põhimõtet ning meil ei ole mingit huvi sekkuda USA siseasjadesse ja valimistesse".

Ta kutsus Washingtoni lõpetama alusetud süüdistused ja Hiina laimamine ning Hiina-USA suhete kahjustamine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles