Macron prantslastele: lõpetage kaeblemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: Gutner/SIPA / Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron kutsus oma kaasmaalasi vähem kaeblema, öeldes, et riigil läheks palju paremini, kui nad jäljendaksid sõjaaegset liidrit Charles de Gaulle'i.

Macron, kes külastas endise presidendi elu- ja matmiskohta Colombey-les-Deux-Eglises küla riigi kirdeosas, ütles seda pärast jutuajamist pensionäriga, kes kurtis, et tal on ainult väike pension.

«Kindrali (Charles de Gaulle) lapselaps rääkis mulle just äsja, et tema vanaisal oli reegel: «Sa võid vabalt rääkida, kuid ainus asi, mida me ei tohiks teha, on kurta»,» ütles Macron. «Ma arvan, et kindralil oli õige mõte. Riik oleks teistsugune, kui me teeksime kõik selliselt.»

Prantsuse paremäärmuslaste liider Marine Le Pen säutsus Twitteris kommentaariks Macronile, et need, kes kurdavad, ei tee seda mitte nalja pärast, vaid selle pärast, et nad on pidevate maksude tõstmise ja ebakindluse ohvrid.

Prantsusmaa 2019. aasta riigieelarve näeb ette pensionide ja sotsiaalhüvede kärpeid, samas leevendab valitsus ka maksukoormust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles