Pompeo sõidab taas Põhja-Koreasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Mike Pompeo.
USA välisminister Mike Pompeo. Foto: Liu Jie / imago/Xinhua/Scanpix

USA välisminister Mike Pompeo sõidab nädalavahetusel taas Põhja-Koreasse, kellega loodetakse sõlmida ajalooline kokkulepe, ehkki Pyongyangi režiim ei ole avalikult oma nõudmistest taganednud.

Tegemist on Pompeo neljanda Põhja-Korea visiidiga sel aastal ning tal on kavas korraldada Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ja USA presidendi Donald Trumpi uus kohtumine.

USA välisminister saabub homme Jaapanisse, kellele teeb muret Trumpi kiire sõbrunemine totalitaarse Põhja-Koreaga, ja kohtub pühapäeval Pyongyangis Kimiga.

USA loodab diplomaatiliste vahenditega veenda Kimi loobuma tuumarelvadest ja ballistiliste rakettide programmist.

«See on pikaajaline probleem. See on olnud üleval aastakümneid. Me oleme saavutanud rohkem edu, kui kohutavalt pika aja jooksul on suudetud,» ütles Pompeo kolmapäeval ajakirjanikele.

Välisminister on korduvalt keeldunud kokkuleppe lõppkujust rääkimast. USA nõuab kõikehõlmavat lepet ja säilitab seniks Põhja-Koreale kehtestatud ranged sanktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles