USA senat toetas Kavanaugh´ kandidatuuri lõpphääletusele panekut (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brett Kavanaugh ja Donald Trump.
Brett Kavanaugh ja Donald Trump. Foto: JIM BOURG / REUTERS / Scanpix

USA senat kiitis täna napilt häältega 51:49 heaks vabariiklasest presidendi Donald Trumpi ülemkohtuniku kandidaadi Brett Kavanaugh kandidatuuri lõpphääletusele paneku.

Senat toetas Kavanaugh´ lõpphääletusele saatmist 51 poolt- ja 49 vastuhäälega ning muidu parteiliini pidi kulgenud hääletusel läksid erakonnaga vastuollu Kavanaugh´ lõpphääletusele lubamist toetanud demokraat Joe Manchin ja seda mitte teinud vabariiklane Lisa Murkowski.

Lõpphääletus on kavas homme ning selle tulemus ei ole veel teada, sest veel üks vabariiklasest senaator, Susan Collins, lubas avaldada oma seisukoha Kavanaugh´ ametisse sobivuse üle homme.

Trump ütles hääletuse järel, et tunneb senati tegevuse üle suurt uhkust.

Kavanaugh´ ametissekinnitamise protsess on vallandanud Ühendriikides poliitilise tormi seoses kolme naise süüdistustega, et praegune föderaalse apellatsioonikohtu kohtunik ahistas neid 1980. aastatel keskkooli ja ülikooli ajal seksuaalselt.

Senati demokraatide liider Chuck Schumer nimetas homset lõpphääletust häbiväärseks kulminatsiooniks protsessile, mida vabariiklased alustasid 2016. aastal demokraadist presidendi Barack Obama ülemkohtuniku kandidaadi Merrick Garlandi põhjalaskmisega.

«Neil on puudulik kandidaat,» lausus Schumer ja taunis vabariiklaste «põletatud maa» taktikat.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles