Läti poliitikud igatsevad peibutuspartide süsteemi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Riia linnapea Nils Ušakovs tegelikult ei kandideeri, on tema pildid Koosmeele valimisreklaamides siiski märgatavaimad.
Kuigi Riia linnapea Nils Ušakovs tegelikult ei kandideeri, on tema pildid Koosmeele valimisreklaamides siiski märgatavaimad. Foto: Ilmārs Znotiņš/AFP/Scanpix

Strasbourgis europarlamendi maja Louise Weissi korpuse 10. korrusel on järjest nelja Läti eurosaadiku kabinetid. Sellenädalase täiskogu ajal olid platsis aga vaid kahe omanikud: Inese Vaidere ja Sandra Kalniete.

Kaks ülejäänut – Krišjānis Kariņš ja Artis Pabriks – jäid kodumaale, et teha seimivalimiste kampaaniat. Mõlemad peaministrikandidaadina. Kariņš võitlemas Ühtsuse ja Pabriks uue jõuna seimi pürgiva Eest! eest.

2015. aastal oli Ühtsus populaarsuse laineharjal, nende käes olid toona ka peaministri tool kodumaal ja eurovoliniku oma Brüsselis. Nüüd on selle partei endisest hiilgusest järel vaid riismed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles