Burkina Fasos hukkus prantslaste õhulöögis kümme mässulist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslaste Mirage 2000-5.
Prantslaste Mirage 2000-5. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Prantsuse kaks sõjalennukit Mirage 2000 tegid Burkina Faso põhjaosas õhulöögi, milles sai surma vähemalt kümme islamiäärmuslast, teatasid reedel mõlema riigi sõjaväe esindajad.

Prantsusmaa armee kinnitusel ründasid hävitajad mässuliste mootorrataste kolonni, mille oli avastanud Reaper-droon.

Prantslased sekkusid pärast seda, kui relvastatud sissid tapsid omakaitseväe sandarmi Inatas. Veel üks sandarm sai haavata.

Riigi idaosas sai neljapäeval surma kuus sõdurit, kui nende sõiduki lähedal plahvatas teeäärne lõhkekeha. Veel kolm sõdurit sai raskelt haavata.

Burkina Faso pealinnas Ouagadougous kogunesid eelmisel nädalal tuhanded opositsiooni toetajad avaldama meelt president Roch Marc Christian Kabore suutmatuse vastu riigis korda tagada.

"Ei terrorismile, korruptsioonile ja tööpuudusele!" karjusid meeleavaldajad.

Islamistide rünnakud algasid Burkina Fasos 2015. aastal piiriüleste sissetungidega põhjast, kuid levisid kiiresti riigi idaossa ja mujalegi.

Ida- ja lõunaosas on sel aastal olnud rida rünnakuid patrullidele ning öiseid rünnakuid kõrvalistele küladele, milles kasutati mootorrattaid. Kuuga on surma saanud umbes 20 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles