Kameruni kaks opositsiooniparteid sõlmisid valimisteks liidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maurice Kamto.
Maurice Kamto. Foto: MARCO LONGARI / AFP

Kameruni kaks opositsiooniparteid teatasid reedel, et sõlmisid nädalalõpul korraldatavateks presidendivalimisteks liidu.

Rahva Arengurinde (FDP) liider Akere Muna nõustus kandideerimisest loobuma ja toetab Kameruni Taassünni Liikumise (MRC) juhi Maurice Kamto kandidatuuri.

Erakonnad loodavad ühiselt võimult tõrjuda president Paul Biya.

Kamerunis puhkes kriis 2016. aastal, kui aktivistid hakkasid nõudma riigi ingliskeelsetele edela- ja loodepiirkondadele rohkem autonoomiat. President nende nõudmistele järele ei andnud, mispärast avaldasid separatistid mullu 1. oktoobril sümboolse iseseisvusdeklaratsiooni.

Kameruni presidendivalimistele oli suvel end registreerinud üle 20 kandidaadi.

Opositsiooniparteid arutasid varem sel aastal korruptsioonivastase advokaadi Akere Muna ühiselt toetamist, kuid nüüd kandideerib ta ainult enda partei Rahva Arengu Rinde eest. Kandidaatide suur hulk parandas märkimisväärselt praeguse presidendi Paul Biya võimalusi.

Kameruni president Paul Biya on olnud võimul alates 1982. aastast ning on valitsemisaja pikkuselt Aafrikas teine riigipea.

Võidu korral võib ta presidendiametisse jääda kuni 2025. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles