Prahas saadi kätte omanikku salvanud ja seejärel põgenenud ülimalt mürgine madu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsaspea-mamba ehk roheline mamba (Dendroaspis angusticeps).
Kitsaspea-mamba ehk roheline mamba (Dendroaspis angusticeps). Foto: Wikimedia Commons

Äärmiselt mürgine madu, kes salvas teisipäeval Prahas oma arvatavat omanikku ning põgenes seejärel, on leitud ning Tšehhi pealinna elanikud saavad taas kergemalt hingata.

Kolmapäeval said politsei ja kiirabi väljakutse ühte majja Praha lõunaosas asuvas Hlubočepy eeslinnas, kust leiti teadvusetu naine, keda oli salvanud kitsaspea-mamba ehk roheline mamba.

Kogu maja evakueeriti ning kohale kutsuti maoteadlased, et roomajat leida. Lähikonnas asuva lasteaia lastel ei lubatud ettevaatusabinõuna õue minna.

Ohtlik madu leiti lõpuks eile oma kodumaja lähedalt puu otsast. Kui esmalt oletati, et jaheda ilma tõttu hoidub mamba õue minemast, siis tegelikult jõudis roomaja kodust paarisaja meetri kaugusele.

«Mamba leitud! Ja püütud!» teatas Twitteris Praha loomaaia direktor Miroslav Bobek, kelle alluv roomaja kinni püüdis.

Loomaaia juhi sõnul ajas rohelise mamba liikvele soojenenud ilm. «Ma tahaks teada, millal madu alustas oma retke, aga eilne (neljapäevane – toim) soe pealelõuna ja peaaegu subtroopiline reede tegid asja lihtsamaks,» selgitas Bobek.

Mao oma aiast puu otsast avastanud naine ütles, et on endiselt šokis ning lisas reporteritega rääkides, et talle jäi mulje, et ka roomajal oli kogu seiklusest kõrini.

Naine, kes pidas registreerimata madu oma kodus, on Praha haiglas kunstlikuks koomas pärast seda, kui talle manustati vastumürki.

Asjatundjate sõnul levib rohelise mamba mürk kiiresti ning hammustus võib tappa kõigest 30 minuti jooksul.

Kitsaspea-mamba ehk roheline mamba (Dendroaspis angusticeps) elab Aafrika kaguosas. Ta kuulub mambade perekonda. Peamiselt puudel elav roomaja on väga väle, keskmiselt 1,8 meetrit pikk roomaja. Mambade seas on ta väikseim. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles